Reklama

Reklama

Lato z rybką (FOTO)
Lucyna Sztandera

W sobotę nad jeziorem Mochel rozchodził się zapach zupy rybnej. To sprawka Damiana Hucika, uczestnika „MasterChef", "Ugotowani" i "Hell’s Kitchen", który na oczach widzów wraz z innym kucharzem, gotował tę zupę z ryb słodkowodnych i morskich. Publiczność wytrwale doczekała się wspaniałej potrawy. Ogółem wydano około 500 porcji.

W między czasie, gdy znany kucharz przygotowywał tę zupę, jedni przyglądali się jego poczynaniom, inni obejrzeli występy dzieci z MGOK oraz uczestniczyli ze swoimi pociechami w "Pikniku morskim". Tu pod okiem marynarzy najmłodsi zdobywali marynarskie szlify, sprawdzali swoje umiejętności i odwagę.

Po tych harcach z aktorami teatru "Władcy Lalek" ze Słupska oraz degustacji pysznej zupy rybnej miło było posłuchać koncertu zespołu szantowego "Trzy Majtki".

Imprezie towarzyszyła wystawa zdjęć kamieńskich wędkarzy, na których prezentowali największe ryby złowione przez nich.

Imprezę "Lato z rybką" zorganizowano dzięki Lokalnej Grupie Rybackiej "Nasza Krajna i Pałuki" i dofinansowaniu w ramach programu Operacyjnego Rybactwo i Morze.

Lucyna Sztandera

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Top